Kefir kopen; alles wat je hierover moet weten

Kefir is gefermenteerde melk met melkzuurbacteriën en gisten. Een plek om Kefir te kopen is bij de Raw Milk Company. Op hun website, rawmilkcompany.nl, kan je meer informatie vinden over waar je Kefir kan kopen. De Kefir van de Raw Milk Company wordt gemaakt van rauwe melk. Dit betekent dat de melk niet gepasteuriseerd, gesteriliseerd of verhit is. Hierdoor zijn alle gezonde eigenschappen van de melk behouden gebleven. Rauwe melk Kefir is gezond, omdat het de volgende dingen bevat:

  • Vitamine K2
  • Vitamine B
  • Vitamine A
  • Vitamine D
  • Probiotische bacteriën
  • Gezonde enzymen

Deze vitamines en bacteriën zijn niet of in mindere maten terug te vinden in gewone melk, wat maakt dat Kefir een gezondere optie is. Een goede reden om Kefir te kopen! Omdat Kefir gefermenteerd wordt, bevat het nauwelijks lactose. Voor mensen die lactose intolerant zijn, is het dus een goede optie om Kefir te kopen. Er wordt echter wel aanbevolen om de inname van Kefir langzaam op te bouwen, iedere dag een paar milliliter meer om te kijken hoe je lichaam erop reageert. Veel mensen hebben qua gezondheid baat bij het drinken van Kefir. Zo is een andere reden om Kefir te kopen vanwege de probiotische bacteriën die het bevat. Zeker als je recentelijk een antibiotica kuur hebt gevolgd, is het verstandig om Kefir te drinken om de darmflora weer te herstellen. De probiotische bacteriën zorgen dat ongunstige microben, zoals de Candida albicans, wordt bestreden. Dit is een schimmel dat een negatief effect op het lichaam heeft. Door Kefir te kopen en dagelijks in te nemen, kan je deze schimmel bestrijden en je darmflora herstellen.

Waar kan je Kefir kopen?

Kefir kopen doe je bij de natuurwinkel, biologische winkel en bij de boerderij van de Raw Milk Company. Dit is de Kefir die van rauwe melk is gemaakt. In de meeste supermarkten kan je ook Kefir kopen die van ‘gewone’ melk is gemaakt, maar deze Kefir heeft niet alle vitamines en gezonde bacteriën en enzymen die de Kefir van rauwe melk heeft. Daarom kan je beter naar een gespecialiseerde winkel gaan om Kefir te kopen van rauwe melk. De koeien van de Raw Milk Company lopen bijvoorbeeld ook zo veel mogelijk buiten en eten voornamelijk grassen, wat zorgt dat ze gezondere en betere melk produceren. Dit komt omdat de koeien zelf gezonder zijn door veel buiten rond te lopen. Daarnaast krijgen ze geen antibiotica, worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en ook geen kunstmest. Dit is zowel beter voor de dieren, de mensen die de melkproducten tot zich nemen als voor het milieu.

Wat wordt er nog meer van rauwe melk gemaakt?

De Raw Milk Company produceert ook hangop, rauwe yoghurt en jus de lait naast Kefir. Deze worden allemaal zelf geproduceerd op de boerderij waar de koeien ook rondlopen. Iedere dag tussen 16:30 en 18:00 uur kan je op de boerderij komen kijken hoe de koeien gemolken worden. Dit is interessant om te zien, want dan kan je zien waar jouw rauwmelkse product vandaan komt. Vooral voor kinderen is dit leuk om te zien en hen uit te leggen hoe het melken van koeien in zijn werk gaat. Er is ook een boerderijwinkel aanwezig waar zuivel, vlees, rauwmelkse kaas, groenten en fruit, eieren en thee worden verkocht. Daarnaast kan je er zoetigheden vinden, zoals chocola en honing. En uiteraard wordt hier ook de rauwe melk en alle andere producten van de Raw Milk Company verkocht. De boerderijwinkel van de Raw Milk Company is kortom een leuk uitje om te zien hoe de rauwmelkse producten worden geproduceerd.