Urenregistratie software

Heb jij een eigen bedrijf en reken jij met een uurtarief naar je klanten? Dan komt urenregistratie software erg goed van pas! Als jij enkel met één klant per keer bezig bent, dan is het waarschijnlijk niet zo heel erg lastig om bij te houden hoeveel uur jij met een bepaalde klus bezig bent geweest en hoeveel uren jij dus in rekening moet brengen op de factuur. Het wordt echter een stuk lastiger op het momenten dat je met verschillende klussen tegelijkertijd bezig bent, dan is het erg handig om met urenregistratie software te werken! Je moet dan immers goed bijhouden welk moment van de dag je met welke klus bezig was, om zo ook een beeld te krijgen van wat je moet factureren aan je opdrachtgevers. Natuurlijk kun je dit ook gewoon in een excel-sheet bijhouden, maar het werkt vaak toch een stuk prettiger als je gebruik maakt van speciale urenregistratie software. Dat maakt het bijhouden van je werkuren vaak een stuk eenvoudiger en dat zorgt er ook voor dat het een stuk gemakkelijker wordt om je facturen op te stellen!

Urenregistratie software handig voor alle ondernemers

Niet alleen als je met uurtarieven werkt is het handig om gebruik te maken van urenregistratie software, dit komt eigenlijk ook voor andere ondernemers heel erg goed van pas! Als jij bijvoorbeeld een totaalbedrag afgesproken hebt met een klant, dan is het wel fijn om te weten of dit tarief nu eigenlijk wel een goede keus was. Is het project in zijn totaliteit wel winstgevend genoeg of ben je eigenlijk veel meer uren hier aan kwijt geweest dan je van tevoren gedacht had? Als je dit achteraf kunt zien, dan weet je ook of je de volgende keer hoger moet gaan zitten met je offerte, zodat je wel een goed uurloon blijft houden. Urenregistratie software komt hier heel erg goed bij van pas! Iets anders wat je heel goed bij kunt houden op deze manier, is hoeveel tijd je nu besteedt aan de verschillende bedrijfsactiviteiten. Hoeveel uren ben jij kwijt aan het maken van reclame, aan acquisitie, aan administratie en aan postverwerking, om maar wat voorbeelden te noemen? En hoeveel uren in de week besteedt je aan activiteiten die je ook echt kunt declareren bij je klanten? Door hier meer inzicht in te krijgen, kun jij je weken beter en effectiever indelen en ook daarom is het gebruik maken van urenregistratie software dus een goede keus!

Eenvoudig bijhouden

Het heeft dus zeker meerwaarde om gebruik te maken van speciale urenregistratie software, het kan jou helpen bij:

  • het analyseren hoe winstgevend een bepaalde klus is
  • het bepalen hoeveel uur jij voor een bepaalde klant in rekening moet brengen
  • het bijhouden of je binnen je budget en je planning blijft van bepaalde projecten

Het is dan ook zeer nuttig voor zowel zzp’ers, MKB’ers en andere ondernemers. Als jij aan de slag gaat met urenregistratie software, dan wil je natuurlijk dat dit eenvoudig werkt, je hebt geen zin om eerst heel veel tijd kwijt te zijn om uit te zoeken hoe je bepaalde zaken nu eigenlijk in moet voeren. Zoek jij een goed programma hiervoor, dan moet je eens overwegen die van Facturatie Office te gaan gebruiken! Dit is eenvoudig in gebruik, het is gratis en je kunt het op ieder moment van de dag en de week gebruiken! Het programma is uitgerust met een timer om je uren bij te houden en via de app kun je ook onderweg je urenregistratie bijhouden. Heb jij interesse in hun urenregistratie software? Dan moet je eens kijken op facturatieoffice.nl!