Wat kost een begrafenis?

Sterven is een moeilijk onderwerp. Wel is het belangrijk om te weten, wat kost een begrafenis nou eigenlijk? Als jij – ondanks dat het een pijnlijk iets is om over te spreken – wilt weten hoe duur een begrafenis nou eigenlijk echt is – lees dan snel verder in  dit artikel, dat gaat over de kosten van een begrafenis. Want vaststaat dat een begrafenis belangrijke hoge kosten met zich meebrengt, waar je op het moment van sterven van iemand waarschijnlijk helemaal niet aan denkt. Om jou toch niet voor onverwacht hoge kosten te laten komen te staan, nemen wij jou graag mee in deze verzameling informatie.

Wat kost een begrafenis nou eigenlijk echt? 

Buiten het feit om dat een begrafenis daadwerkelijk kosten met zich mee brengt, is het een feit dat er veel over wordt gesproken, niet altijd in goede zin. Duizenden euro’s zou het kosten. Daarom was het van belang om deze zaak eens wat meer onder de loep te nemen. De kosten voor jou hebben we op een rijtje gezet.

De kosten van een begrafenis liggen al snel tussen de 8000 en 11000 euro. Dat is ontzettend veel geld, zeker voor de meeste gezinnen in Nederland die dat geld zo een, twee, drie niet even hebben liggen. Deze zijn afhankelijk van de wensen natuurlijk. De kosten van een begrafenis bestaan vanzelfsprekend uit verschillende soorten kosten, je moet denken aan een deel grafkosten die verschillen per gemeente, want het is natuurlijk niet in elke gemeente hetzelfde. De kosten voor een begrafenis bestaan doorgaans uit de volgende zaken:

  • Basiskosten van de begrafenis, denk aan de uitvaartverzorger, de laatste verzorging voor jouw dierbare, het opbaren van jouw dierbare en het rouwvervoer;
  • De grafkosten, deze liggen tussen de 500 en de 7500 euro;
  • Het grafmonument, daar zitten natuurlijk ook kosten aan

Naast dat je de keuze hebt voor een begraafplaats, heb je natuurlijk ook een bepaald graf dat de hoogte bepaalt voor kosten. Je kunt namelijk kiezen uit een algemeen graf maar ook uit een egen graf. Een algemeen graf, daar zullen meerder mensen tegelijkertijd komen te liggen. Je hebt ook een eigen graf. Dan mag je zelf bepalen of er nog andere dierbaren in komen te liggen. Dus wat kost een begrafenis? Daarop zijn een heleboel verschillende antwoorden te geven. Een paar honderd euro als je het heel slim aanpakt, maar doorgaans moeten we inderdaad helaas bevestigen dat een begrafenis minimaal een paar duizend euro kost. Dat is vaak de doodsteek voor gezinnen die het geld echt niet hebben. Is daar dan niets slimmers op bedacht? 

Wat kost een begrafenis – wat als je geen geld hebt voor de uitvaart?

Wat als je nou echt geen geld hebt voor de uitvaart? Dan moet er toch wel een oplossing zijn? Wat moet er dan worden gedaan als er echt nul euro is, als niemand weet wat die moet doen? Allereerst zal worden gekeken of de overleden persoon geld heeft om dat nog te gebruiken. Dat is lang niet altijd zo. Dan moet de naaste familie het betalen. In deze casus was dat ook een probleem: niemand kon betalen. Dan he bje gelukkig nog de oplossing: de Wet van Lijkbezorging, waar je de volgende keer meer over leest! Lees ook meer over de kosten via kostenvaneenuitvaart.nl!”>www.kostenvaneenuitvaart.nl!